Need Help In Creating OpenStack Image

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Need Help In Creating OpenStack Image

cool guy
Hi ,

    I have started working with OpenStack, it?s so interesting with working
in it.



   My Hardware configuration is as



   Processor : Intel(R) Xeon(R) CPU X3330 @ 2.66GHz (VT Enabled)
  Cpu cores : 4
  Ram : 4 GB
  OS : Ubuntu 10.10 (64 bit)



 I configured OpenStack  in my environment by the following link


http://fnords.wordpress.com/2010/12/02/bleeding-edge-openstack-nova-on-maverick/

everything works fine. am able to Launce ,SSH , Ping  &  terminate the
instance.(In the default image provided in the link)



Then I Created a Ubuntu image from scratch. Bundled &  register the image to
my Cloud environment. am able to see the registered images as available .
now my problem is while I launch the image that I created am getting the
status as ?pending?



the output of /var/log/nova/nova-compute.log

2010-12-17 14:17:18-0500 [-] Stderr: ''
2010-12-17 14:54:32-0500 [-] (root): ERROR instance instance-1260402129:
Failed to spawn
2010-12-17 14:54:32-0500 [-] Traceback (most recent call last):
2010-12-17 14:54:32-0500 [-] File
"/usr/lib/pymodules/python2.6/nova/compute/manager.py", line 108, in
run_instance
2010-12-17 14:54:32-0500 [-] yield self.driver.spawn(instance_ref)
2010-12-17 14:54:32-0500 [-] ProcessExecutionError: Unexpected error while
running command.
2010-12-17 14:54:32-0500 [-] Command: sudo losetup -d /dev/loop0
2010-12-17 14:54:32-0500 [-] Exit code: 1
2010-12-17 14:54:32-0500 [-] Stdout: ''
2010-12-17 14:54:32-0500 [-] Stderr: "loop: can't delete device /dev/loop0:
Device or resource busy\n"


i am struck up here please help.....
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstack.org/pipermail/openstack-operators/attachments/20101220/c4d56a6e/attachment.html>

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Need Help In Creating OpenStack Image

Stephen Spector
Cool Guy:


Here is a suggestion from a developer on IRC:

you might suggest having them run "euca-reboot-instances <instanceID>". I've noticed that the status gets stuck in 'pending' after creation, even though it's really OK.

Thanks and keep us in the loop on your success!

On Dec 20, 2010, at 4:21 AM, cool guy wrote:

> Hi ,
>     I have started working with OpenStack, it?s so interesting with working in it.
>  
>    My Hardware configuration is as
>  
>    Processor : Intel(R) Xeon(R) CPU X3330 @ 2.66GHz (VT Enabled)
>   Cpu cores : 4
>   Ram : 4 GB
>   OS : Ubuntu 10.10 (64 bit)
>  
>  I configured OpenStack  in my environment by the following link
>   http://fnords.wordpress.com/2010/12/02/bleeding-edge-openstack-nova-on-maverick/
> everything works fine. am able to Launce ,SSH , Ping  &  terminate the instance.(In the default image provided in the link)
>  
> Then I Created a Ubuntu image from scratch. Bundled &  register the image to my Cloud environment. am able to see the registered images as available . now my problem is while I launch the image that I created am getting the status as ?pending?
>  
> the output of /var/log/nova/nova-compute.log
> 2010-12-17 14:17:18-0500 [-] Stderr: ''
> 2010-12-17 14:54:32-0500 [-] (root): ERROR instance instance-1260402129: Failed to spawn
> 2010-12-17 14:54:32-0500 [-] Traceback (most recent call last):
> 2010-12-17 14:54:32-0500 [-] File "/usr/lib/pymodules/python2.6/nova/compute/manager.py", line 108, in run_instance
> 2010-12-17 14:54:32-0500 [-] yield self.driver.spawn(instance_ref)
> 2010-12-17 14:54:32-0500 [-] ProcessExecutionError: Unexpected error while running command.
> 2010-12-17 14:54:32-0500 [-] Command: sudo losetup -d /dev/loop0
> 2010-12-17 14:54:32-0500 [-] Exit code: 1
> 2010-12-17 14:54:32-0500 [-] Stdout: ''
> 2010-12-17 14:54:32-0500 [-] Stderr: "loop: can't delete device /dev/loop0: Device or resource busy\n"
>
> i am struck up here please help.....
>
>
> _______________________________________________
> Openstack-operators mailing list
> Openstack-operators at lists.openstack.org
> http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openstack-operators

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstack.org/pipermail/openstack-operators/attachments/20101220/efb884d4/attachment-0001.html>